Boligadvokaten hjalp os trygt igennem

Gå uden om det dyreste hundefoder

hundefoderSpørger du en hundeejer hvilket hundefoder han eller hun anvender, vil det typisk ende i en længere forklaring om, hvorfor netop det valgte mærke og foder er endt som hundens måltid.

I langt de fleste tilfælde ved vi som forbrugere faktisk ikke ret meget om kvaliteten og sammensætningen af hundefoderet vi køber og da slet ikke om hundens ernæringsbehov – Valget ender meget ofte, på det hundefoder kennelen i sin tid anbefalede eller noget dyrelægen har fået overtalt os til at prøve.

Hvad er et godt hundefoder

Et godt hundefoder, skal indeholde alle de essentielle aminosyrer, fedtsyrer, vitaminer, mineraler og sporer, som vores hund har behov for.
Det skal med andre ord være et fuldfoder.

Stort set alt hundefoder er i dag fuldfoder.

Forskellen ligger i sammensætningen og råvarerne samt naturligvis forarbejdningen og tilsætninger.

Det du skal forsøge at finde, er et foder der er tilpasset din hunderace mht.:

– Alder
– Pels
– Energiniveau
– Fordøjelse

Undgå for meget korn

Korn er ikke farligt for din hund, men som hos os mennesker omdannes det til hurtige kulhydrater, der giver masser af hurtig energi.

Det er ikke altid det din hund har behov for. Naturligvis afhænger det af aktivitetsniveau, alder og race, men som udgangspunkt, har hunden ikke behov for enorme mængder kulhydrater, der er hurtigt omsættelige. Jagthunde dog på jagtdage, kan have stor gavn af de meget kornholdige foderblandinger.

Ud over kornet er vejen til hurtige kulhydrater, skaber det hos nogen hunde en knap så god fordøjelse – Hunden kan ligefrem have intolerance som vi også ser det hos mennesker med gluten.

Det kan derfor være en god ide, at gå efter et foder, hvor der er anvendt andre råvarer til kulhydrater f.eks. grøntsager, der også indeholder flere vitaminer og fibre.

Proteiner i foderet

Proteinerne nedbrydes i tarmen og omdannes til aminosyrer. De er vigtige for muskelopbygningen og bl.a. hjernen hos hunden.

Det er derfor vigtigt, at proteinkilden i foderet dækker hele behovet for aminosyrer og det kan du opnå ved, at vælge et foder, der har flere proteinkilder f.eks. fisk og lam.

Kvaliteten er naturligvis også vigtig, men svære at undersøge. Du kan dog få en god fornemmelse af kvaliteten ved at se på aminosyreprofilen for foderet.

Et af de nye mærker i Danmark ”Iceland Pure Pet Food” har gjort noget særligt ud af kvaliteten, hvor de har valgt at anvende islandske fisk, som anses for at være blandt de reneste i verden mht. tungmetaller.

Det er den slags foder du skal gå efter – Nye spillere på markedet, der gør noget ekstra uden prisen er høj.

Tilsætninger i foderet

Alle mærker har lavet forskellige blandinger, så de dækker hundens livscyklus. Hudens behov som hvalp er helt anderledes end som gammel og det kan der tages ekstra højde for, ved at vælge et forder tilpasset alderen.

Hvalpefoderet er ofte ekstra velsmagende og med ekstra proteiner.

Foderet tilældre hunde, er ofte tilsat glukosamin, der hjælper mod betændte led og gigtsmerter.

Vitaminprofilerne er også helt forskellige.

Herudover vil du kunne finde tilsætninger lige fra mos til grønlæbede muslinger over til lakseolier og vilde urter eller bær.

Et nyt mærke ved navn Isegrim udmærker sig særligt ved at tilsætte vilde urter og bær til foderet som antioxidant og vitaminkilde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boligadvokaten hjalp os trygt igennem